Artikel 1 Definities

Klant: Staat centraal

Service: staat voor ons op nummer 1

Probleem: Wij proberen er altijd met uw als klant uit te komen!


Artikel 2. Wie is Daydiscounter.com?

Wij zijn een aanbiedingswebsite waar de klant centraal staat. Wij sturen elke dag te gekke aanbiedingen voor de beste prijzen. Een daydeal bij Daydiscounter is slechts 24 uur geldig de weekdeals zijn gedurende 7 dagen te koop. Na een week hebben we weer nieuwe super weekdeals. Hetzelfde geldt voor de daydeals elke dag een nieuwe deal!

Hoe kom je in contact met ons?

Email: info@daydiscounter.com

LiveChat op de website

Laat een bericht achter via het contactformulier op de site voor een terugbelverzoek

Facebook: www.facebook.com/daydiscounternl


Bedrijfsgegevens:

Handelsnaam: daydiscounter.com

KVK-nummer: 63838648

Btw-identificatienummer: NL855422580B01


Artikel 3. Toepasselijkheid

Het is voor ons belangrijk dat je op de hoogte bent van onze algemene voorwaarden. In de algemene voorwaarden staan de spelregels voor als je iets bij ons koopt. Ook staat wat wij voor je kunnen doen.

In unieke gevallen kan het zo zijn dat de product voorwaarden afwijken van de normale voorwaarden. Daydiscounter vermeld dit altijd duidelijk bij de voorwaarden van de desbetreffende deal.


Artikel 4. Toepasselijkheid

Daydiscounter is altijd duidelijk in haar communicatie. Alle belangrijke informatie over onze producten, levertijden en hoe je een product retour kan sturen staat duidelijk aangegeven op de website. Mocht er onverhoopt toch iets niet duidelijk zijn dan kan je ons altijd contacten.


Artikel 5. De overeenkomst

Daydiscounter vindt veilig online shoppen erg belangrijk. Alle transacties bij ons op de website worden daarom versleuteld en op een veilige manier afgehandeld. Als je een product besteld dan krijg je altijd een bevestigingsmail. Het is dus belangrijk dat je het juiste mail adres opgeeft. De factuur van je bestelling krijg je na je betaling direct toe gemaild.


Artikel 6. Onjuistheden

Ieder mens maakt fouten, en aangezien wij ook mensen zijn zou het zo maar kunnen dat wij ook een foutje maken. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat wij bij een deal een zetfout maken en er een tablet op de site staat voor slechts 1,99 in plaats van 199 euro. Aangezien het dan duidelijk is dat dit een zetfout is zijn wij niet verplicht het artikel te leveren voor 1,99. Mocht er zoiets gebeuren dan zullen wij het wel klantvriendelijk oplossen. Zo kun je in dat geval bijvoorbeeld een tegoedbon verwachten.


Artikel 7. Herroepingsrecht

Wil je product terugsturen? Geen probleem. Je kan altijd binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden je producten retourneren. Vul hiervoor het retour formulier in op de website. Na aanmelding van je retour mag je het product binnen 2 weken terugsturen. De kosten hiervoor zijn voor de consument.

Sommige producten kan je niet terugsturen.

De volgende artikelen kunnen niet geretourneerd worden:

1.Artikelen die langer dan 14 dagen geleden ontvangen zijn.

2.Verbruiksartikelen zoals lampen, batterijen en vloeistoffen.

3.Artikelen die om hygiënische redenen niet geruild kunnen worden zoals oordopjes, headsets,       ondergoed, badmode en verzorgingsproducten (scheermessen en dergelijke).

4.Artikelen die gebruikt, beschadigd of incompleet zijn.

5.Artikelen waarvan verpakking ontbreekt of geopend is.

6.Planten

 

Artikel 8. De prijs

What you see is what you get!  Je betaalt dus de prijs die bij de deal staat. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Bij de meeste producten worden er verzendkosten in rekening gebracht. Voor de hoogte van de verzendkosten kan je de voorwaarde bij de deal bekijken. Hier staat duidelijk hoeveel verzendkosten er gerekend worden.  

 

Artikel 9. Garantie

De wet bepaalt dat op alle producten 2 jaar garantie zit. Mocht er dus onverhoopt iets mankeren neem contact met ons op en wij zullen kijken naar een passende oplossing. Planten hebben helaas geen garantie. Zelfde geldt voor artikelen die om hygiënische redenen niet geruild kunnen worden zoals ondergoed, badmode en verzorgingsproducten.

 

Artikel 10. Levering en uitvoering

Bij elke deal staat aangegeven wat de levertijd is. Dit kan per deal verschillen.

Soms komt het voor dat wij een besteld product niet kunnen leveren. Wij zullen dan samen kijken naar een passende oplossing. Als een product beschadigd of kwijtraakt voordat je het ontvangt  is het onze verantwoordelijkheid. We zullen het dan opnieuw versturen. Producten worden niet opnieuw verstuurd bij opgeven verkeerd adres.

 

Artikel 11. Betaling

Als wij je betaling hebben ontvangen gaan we voor je aan de slag om jou bestelling zo snel mogelijk bij je te bezorgen.

 

Artikel 12. Klachtenregeling

Als je een klacht hebt mail dan met Emma en zij probeert het voor je op te lossen. Je kan haar bereiken via emma@discounter.com.

 

Artikel 13. Toepasselijk recht/klachten

Heb je een klacht? Dat vinden wij erg vervelend! Wij zullen er alles aan doen om je klacht te verhelpen. Stuur een mailtje naar cs@daysdiscounter.nl en we zullen je zo snel mogelijk helpen

Wij proberen je klacht altijd binnen 2 dagen op te lossen. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan komen wij snel bij je terug om duidelijkheid te geven hoe lang het gaat duren.  

 

Jouwwebwinkel & ODR

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naarinfo@jouwwebwinkel.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie."

 

 

Artikel 14. Aanvullende of afwijkende bepalingen

Zo, dit waren onze algemene voorwaarden. Stukken beter dan normaal toch? Als we in de toekomst iets gaan veranderen aan deze algemene voorwaarden dan zullen we dat ook aanpassen op de site. En een ding is zeker: als we iets veranderen dan zal het niet nadelig zijn voor jou!